Drömmen om regnbågen – Musikteater om Judy Garland

Musikteater om Judy Garland och friheten att få vara sig själv.
I musikteaterföreställningen Drömmen om regnbågen med Anna Bromee får publiken uppleva den unika historien om Judy Garlands liv och hennes sista konserter i livet, våren 1969 i Sverige och Danmark.
I föreställningen berättas för första gången på en scen – med hjälp av Judy Garlands sånger och särpräglade humor och svärta – om dagarna i Sverige, men också om Stonewall-upproret. Natten efter det att HBTQ-ikonen Judy begravdes i New York, fick gästerna på en av stadens gaybarer nog av polisens trakasserier och gjorde våldsamt motstånd. Händelsen räknas som startskottet till Pride-rörelsen.
Judy Garland debuterade på scenen när hon var 2 ½ år gammal. Hennes föräldrar drev en biograf med vau-de-ville-shower i Minnesotas svenskbygder, där Judy uppträdde med sina systrar.
Som 16-åring slog hon igenom världen över med ”Over the rainbow” i filmen ”Trollkarlen från Oz”. Redan då beroende av amfetamintabletter som filmbolaget gav henne för att gå ned i vikt, orka leverera framför kamerorna och kunna sova. Judy blev en av Hollywoods största artister. Älskad för filmer som ”Easter Parade” och ”A Star is Born” (som Judy blev Oscarsnominerad för 65 år innan Lady Gagas nyinspelning av filmen – och konsertturnéer världen över.
Utanför studion och scenen var livet inte alltid lika enkelt. Spruckna relationer och skräcken att inte räcka till – som artist och som kvinna. Men Judy hade ett överlevnadsvapen. Humor. Och förmågan att när hon var längst nere på botten uppriktigt tro på och kämpa för att livet kan vända.
Medverkande: Anna Bromee
Manus: Anna Bromee (med kort utdrag ur ”I could go on singing” av Mayo Simon)
Regi: Hedvig Claesson
Producent: Anna Bromee Produktion
Biljettpris ordinarie: 250 kr
Senior: 210 kr
Ungdom 12-18 år: 210 kr
Sidobalkong: 170 kr
På alla priser tillkommer en serviceavgift på 12 kr
Arrangörer: Sigtuna Scen & Teater och Scenkonstnärerna i samarbete med Visit Knivsta.

Datum

20 mars 2022
Expired!

Tid

16:00 - 17:00

Platser

CIK (Centrum för idrott och kultur) Knivsta
Parkvägen 31A, 741 75 Knivsta
Kategori

Arrangör

Sigtuna scen och teater
Sigtuna scen och teater

Other Organizers

Scenkonstnärerna
Webbplats
http://www.scenkonstnarerna.se

Sigtuna Scen & Teater

Logo Sigtuna scen och teater